Thailand stelt een registratie in voor groene leguanen 

BANGKOK:- Het departement van nationale parken heeft vandaag online registratie gelanceerd voor mensen die groene leguanen in hun bezit hebben.

Tot nu toe hebben iets méér dan 50 mensen in 30 provincies het eigendom van 640 leguanen geregistreerd via https://​short​url​.asia/​cx3Ig. Tot nu toe lijkt het erop dat de meeste hagedissen worden gehouden in de provincie Samut Sakhon (188), gevolgd door Yasothon (150) en Bangkok (60).

Met deze maatregel probeert het ministerie het werkelijke aantal van deze hagedissen in Thailand te achterhalen, aangezien er veel van zijn gesignaleerd in openbare parken en in het wild. Hun aanwezigheid heeft tot bezorgdheid geleid onder boeren, omdat bekend is dat ze gewassen eten.

Ondertussen bezochten ambtenaren van het ministerie de provincie Lopburi om de reptielen te vangen nadat lokale bewoners hadden geklaagd over hun aanwezigheid. Ze slaagden erin vijf van de 71 dieren te vangen die daar vermoedelijk aanwezig waren.

In Kamchanode, het Ban Dung-district van Udon Thani, hielden de lokale autoriteiten een spoedvergadering en kwamen overeen dat de leguanen onmiddellijk uit het gebied moesten worden verwijderd, aangezien ze zich zeer snel voortplanten. Volgens een bron zijn de dieren zonder toestemming in het wild vrijgelaten.

Ambtenaren hebben vandaag in Nong Khai drie leguanen gevangen en naar een provinciaal natuurbeschermingscentrum gebracht. Agenten werden ook naar een woonwijk aan Lasalle Soi 46 in het Bang Na-gebied van de provincie Samut Prakan gestuurd nadat daar een leguaan was gespot.

In de provincie Lopburi werden bij een onderzoek bijna honderd leguanen aangetroffen, maar er werden er slechts drie gevangen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!