Thailand stelt een 4 maanden durende verlaging van de elektriciteitstarieven in

BANGKOK:- De huishoudelijke elektriciteitsgebruikers krijgen van de Thaise regering een 4 maanden (van mei tot augustus) durende korting op hun energierekening, zo liet de regeringswoordvoerder khun Anucha Burapachaisri aan het publiek weten.

Khun Anucha bevestigde dat de subsidie, die eerder was goedgekeurd door de Verkiezingscommissie (EC), met terugwerkende kracht ingaat vanaf mei, ondanks dat de energierekeningen voor mei al zijn uitgereikt.

“De elektriciteitsautoriteiten zullen de kortingen met de rekeningen van de volgende maand verrekenen, “ zo zei hij.

Onder de maatregel krijgen degenen die 1-150 eenheden elektriciteit gebruiken een korting van 92,04 satang per eenheid (100 satang is gelijk aan 1 baht). Degenen die 151-300 eenheden gebruiken, krijgen een korting van 67,04 satang per eenheid. Huishoudens die 301-500 eenheden gebruiken, krijgen een vaste korting van 150 baht. De korting wordt berekend op basis van de energiekosten vóór btw.

De EC keurde op 15 mei het voorstel van het interim-kabinet goed om 10,46 miljard baht te besteden aan het subsidiëren van huishoudelijke elektriciteit om de financiële lasten van mensen te verminderen.

Het demissionair kabinet moet de goedkeuring van de EC vragen voor elke extra uitgave om indirecte kosten voor het kopen van stemmen rond de tijd van de algemene verkiezingen van 14 mei te voorkomen.

“De huidige regering negeert haar verantwoordelijkheid niet en zal blijven werken onder haar wettelijke plichten om de lasten van mensen te verminderen”, aldus khun Anucha.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!