Thailand staat in de top 6 van de wereld voor gepensioneerden

BANGKOK:- Volgens een nieuwe peiling behoort Thailand tot één de beste landen ter wereld om van uw pensioen te genieten? In een onderzoek van de online vergelijkingswebsite money.co.uk staat Thailand op de 6e plaats van de 142 landen.

De enquête gebruikte gegevens van de Google Keyword Planner om zoekgegevens in elk land te analyseren, waarbij veelvoorkomende zoektermen met betrekking tot pensionering in een ander land werden onderzocht.

Uit het onderzoek, getiteld ‘Waar de wereld wil met pensioen gaan’, bleek dat Thailand de meest gewilde reisbestemming was voor in totaal 9 landen.

In de ranglijst staat Thailand voor Spanje (7e), een voorkeursbestemming voor pensionering op lange termijn voor Britten en Europeanen, en voor ASEAN-rivaal Filippijnen (10e).

Over het algemeen stond Frankrijk op de eerste plaats met 20 landen die daar meer dan waar dan ook op zoek waren naar een pensioen, terwijl Canada, Argentinië, Portugal en Australië de top 5 haalden.

Over Frankrijk zei money.co.uk: “Frankrijk is de meest populaire keuze voor diegenen die in het buitenland met pensioen willen gaan, die zich hier hopen te vestigen nadat ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt”.

“Er is een grote expatpopulatie, en met zoveel gepensioneerden die een succesvolle stap zetten, heeft het zeker degenen die bijna met pensioen gaan geïnspireerd om het land te zien als een plek om in hun eigen latere jaren zich te vestigen.”

Ondanks de Brexit is terugtrekken in Frankrijk volgens het onderzoek nog steeds een haalbare optie voor Britten.

“Hoewel Brexit betekent dat verhuizen naar Europa nu een beetje anders is voor de Britten, is het nog steeds mogelijk voor Britse burgers om terug naar Frankrijk te verhuizen.

“Om op lange termijn te blijven, moeten degenen uit het VK een langlopend visum of een Franse verblijfsvergunning aanvragen – beide zijn mogelijk zolang je aan bepaalde vereisten voldoet en het niet erg vindt om papierwerk in te vullen.”

Joel Kempson, personal finance-expert bij money.co.uk, merkte op: “Pensioen is een opwindende tijd in ons leven en voor velen betekent het de mogelijkheid om de laatste jaren van ons leven in een heel nieuw land door te brengen.”

“We hopen dat onze resultaten iedereen zullen inspireren die momenteel overweegt met pensioen te gaan in het buitenland, ongeacht waar ze zich bevinden.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: AseanNow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!