Thailand schort het invullen van de TM 6-immigratieformulieren tijdelijk op om het toerisme te stimuleren

PATTAYA:- De Thaise regering gaat met ingang van vandaag, 15 april tot 15 oktober de verplichte invulling van de TM 6-immigratieformulieren voor buitenlanders die Thailand willen bezoeken opschorten.

Deze resolutie, die op 9 april door het kabinet werd goedgekeurd, is een reactie op een suggestie van minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul, zo verklaarde de woordvoerster Khun Traisuree Taisaranakul van het ministerie.

Deze tijdelijke onderbreking voor het invullen dat het TM 6-formulier, dat buitenlandse bezoekers dienen gebruiken om de nodige gegevens aan de autoriteiten te verstrekken, zal naar verwachting de overbevolking bij immigratiecontroleposten verminderen en zo het toerisme bevorderen, aldus Traisuree. De vereiste voor het formulier is NIET van toepassing op internationale bezoekers die per vliegtuig arriveren.

De opschorting van het TM 6-formulier zal worden geïmplementeerd bij acht immigratiecontrolepunten voor degenen die over land binnenkomen: Aranyaprathet in Sa Kaeo, Mueang-district in Mukdahan, Mueang-district in Nong Khai, Chiang Saen in Chiang Rai, Padang Besar en Sadao in Songkhla, Sungai Kolok in Narathiwat en Betong in Yala.

“Het ministerie is er zeker van dat deze maatregel de congestie bij immigratiecontroleposten zal helpen verlichten en het toerisme en de economie zal stimuleren. Ook zal het kabinet verschillende facetten van de impact in de gaten houden en later met goede maatregelen komen.”

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!