Thailand schaalt de controle op wapenbezit op

BANGKOK:- In een recente verklaring schetste de minister van Binnenlandse Zaken de vooruitgang bij het verhogen van de vuurwapencontrole. Hij benadrukte het juridische kader en de samenwerking op het gebied van de rechtshandhaving bij het handhaven van de openbare veiligheid en het beperken van het wapenbezit door burgers.

Khun Anutin Charnvirakul, vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, besprak de voortgang op het gebied van vuurwapenregelgeving en legde uit dat zijn ministerie zijn taken uitvoert door middel van de registratie en afgifte van vergunningen voor het bezit en dragen van vuurwapens.

Hij bedankte de politie voor hun medewerking en erkende dat het werk van het ministerie zonder hun hulp moeilijk zou zijn. De minister van Binnenlandse Zaken benadrukte de rol van de overheid, terwijl wetshandhaving in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de politie is.

Khun Anutin legde uit dat Thaise burgers legaal meer dan 10 miljoen vuurwapens bezitten, wat de vraag oproept waarom zoveel Thai wapens bezitten. Hij verzekerde het publiek dat de wetten en de staat er zijn om hen te beschermen, niet omdat het dragen van vuurwapens voor zelfverdediging wijdverbreid is. Hij benadrukte dat het gemak waarmee vuurwapens kunnen worden verkregen, bijdraagt ​​aan het probleem en dat dit onaanvaardbaar is.

Vicepremier Anutin verklaarde ook dat het ministerie van Binnenlandse Zaken sinds zijn benoeming ervoor moet zorgen dat vuurwapens geen optie zijn voor burgers en dat hij zich zal inspannen om strikte controles op wapenbezit af te dwingen. Hij riep alle overheidsinstanties op om serieuze en strikte maatregelen te nemen om de wetten effectief toe te passen en dit probleem op te lossen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!