Ambassadeur Remco van Wijngaarden heeft aan de AAPP-B de Ambassadetulp 2023  overhandigd

BANGKOK:- Eergisteren heeft ambassadeur Remco van Wijngaarden, samen met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, journalisten en diplomaten, de Assistance Association for Political Prisoners (Burma) (AAPP-B) in het zonnetje gezet en gefeliciteerd met het winnen van de Ambassadetulp 2023 van de Nederlandse ambassade te Bangkok. 

Khun Bo Kyi, medeoprichter van de AAPP(B), was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. 

De betrokkenheid en bijzondere toewijding van AAPP(B) om politieke gevangenen in Myanmar en hun families te steunen verdient ons grootste respect, zowel in deze regio als ook internationaal. Naast hun belangrijke werk als prominente mensenrechtenverdedigers, biedt AAPP(B) middels uitgebreide documentatie ook essentiële en betrouwbare kennis aan verschillende partijen en organisaties, met updates over de situatie van politieke gevangen en mensenrechten in Myanmar. Vanwege de situatie in Myanmar, doen ze een groot deel van hun werk vanuit Thailand.

De Nederlandse ambassade in Bangkok is één van de tien Nederlandse missies wereldwijd die de winnaars van hun Ambassadetulp mochten nomineren voor de definitieve selectie van de (Internationale) Mensenrechtentulp, die in december in Den Haag zal plaatsvinden. 

Voor meer informatie over de Mensenrechtentulp, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/mensenrechten/mensenrechtentulp

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!