Thailand probeert behandelingen met coronapil veilig te stellen

BANGKOK:- Het koninkrijk Thailand is in gesprek met geneesmiddelenfabrikant Merck om 200 duizend behandelingen van de coronapil te kopen. Dat bevestigt de baas van het departement van Medische Dienstverlening van het land aan persbureau Reuters. Veel landen duiken nu op het medicijn omdat ze eerder bij het inkopen van vaccins misgrepen: rijke, met name westerse landen, kochten het overgrote deel van de vaccins op.

Zuid-Korea, Taiwan en Maleisië gaven ook al aan in gesprek te zijn om het geneesmiddel te kopen. Uit vrijdag gepubliceerde tussentijdse onderzoeksresultaten bleek dat de pil, Molnupiravir genaamd, de kans op ziekenhuisopname of de dood door covid-19 met 50 procent kan verminderen.

De pil van Merck wordt daardoor gezien als een mogelijke ‘gamechanger’, hoewel het onderzoek nog in volle gang is en onderzoek voor toelating nog moet beginnen. De pil is een virusremmer die acht keer per dag moet worden ingenomen vanaf vijf dagen nadat coronaklachten opspelen.

Merck verwacht voor eind dit jaar genoeg pillen te kunnen fabriceren voor 10 miljoen behandelingen. De overheid van de Verenigde Staten hebben al een contract gesloten voor afname van 1,7 miljoen behandelingen voor 700 dollar (ruim 600 euro) per behandeling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World 
Content: Redactie
Bron: Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!