De alom bekende geworden politieagent ‘Joe Ferrari’ betrokken bij inbeslagname van 410 gesmokkelde luxe vehikels

NAKHON SAWAN:- De ontslagen voormalige politiecommissaris in de provincie Nakhon Sawan, kolonel Thitisan Utthanaphol, was betrokken geweest bij de inbeslagname van 410 luxe auto’s die tijdens zijn dienst vanuit Singapore en Maleisië Thailand waren binnengesmokkeld, waarvan 270 naar verluidt in het buitenland zijn gestolen, zo meldde het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Suchart Thiraswasdi.

Een rapport verwijst naar de betrokkenheid van Thitisan, ook bekend als “Joe Ferrari”, bij de inbeslagname van de auto’s en de vermoedelijke witwaspraktijken, zei generaal-majoor Suchart dat was ontdekt dat 101 van de gesmokkelde auto’s naar verluidt in het buitenland waren gestolen voordat ze in Thailand in beslag werden genomen, en 169 als gestolen gemeld.  na hun inbeslagname, 140 auto’s achtergelaten, waarvan de herkomst nog wordt onderzocht.

De plv politiechef zei dat het feit dat verschillende auto’s in beslag werden genomen voordat ze naar Zuid-Thailand werden gesmokkeld, een duidelijke aanwijzing was dat de inbeslagnames illegaal waren, eraan toevoegend dat verschillende auto’s Thailand binnen werden gebracht door buitenlanders, die onmiddellijk terugvlogen naar hun land.

Hij zei dat hij de immigratiepolitie opdracht heeft gegeven om uit te zoeken hoeveel auto’s met deze truc Thailand zijn binnengebracht.  Van alle 410 auto’s die Thitisan en de andere agenten in beslag hebben genomen, zijn op vijf na allemaal geveild door de douane.

Formeel kan volgens het proces-verbaal kan de politie die gesmokkelde voertuigen in genomen heeft  een beloning opeisen bij de Douane.  Toen de in beslag genomen auto’s door de douane werden geveild, boden mannen die nauw verbonden waren met Thitisan erop en verkochten ze vervolgens aan mensen met een voorliefde voor dure auto’s die onder de marktprijzen beschikbaar waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!