Thailand: ‘Phuket open voor gevaccineerde toeristen vanaf 1 juli’

~DE KOGEL IS DOOR DE KERK~
(De beslissing is genomen)

THAILAND:  Vanaf de eerste juli zijn er geen quarantainevereisten meer voor gevaccineerde toeristen op Thais vakantie-eiland Phuket. Dit moet voor het Zuidoost-Aziatische land de eerste grote heropening van een toeristische trekpleister worden. 

Premier Prayut Chan-o-cha heeft zijn goedkeuring gegeven aan het heropeningsvoorstel dat de particuliere sector en bedrijfsgroepen van Phuket hem hebben gedaan. Dat nieuws las uw nieuwsbeer in Bloomberg en The Straits Times.

‘Het voorstel bevat de voorwaarde dat 70 procent van de inwoners van het eiland ingeënt zijn,’ aldus minister van Toerisme Phiphat Ratchakitprakarn.

Testeiland
De inwoners van Phuket zullen dan ook voorrang krijgen bij het uitrollen van het vaccin. ‘Er worden naar verwachting meer dan 930.000 doses toegediend vóór de heropening,’ liet Bhummikitti Ruktaengam, voorzitter van Phuket’s toeristenvereniging, eerder deze week optekenen.

De regering ziet de heropstart van Phukets toerisme-industrie als test. Als alles goed gaat, wordt de grand reopening van andere bezienswaardigheden een feit.

Afhankelijkheid van toerisme
Thailand’s economie ziet af zonder toerisme. Voor de pandemie waren de miljoenen toeristen die jaarlijks het land aandeden goed voor bijna één vijfde van de staatsinkomsten. In het laatste kwartaal van vorig jaar kromp de economie echter met 6,4 procent.

Een vervroegde heropening zou meer dan 30 miljard baht (1,3 miljard dollar) aan de economie kunnen toevoegen.

Maar: ‘Een succesvolle heropening hangt af van de internationale overeenkomst inzake het vaccinpaspoort en de onderhandelingen met andere landen om vrij te kunnen reizen,’ zei Bhummikitti nog.

Mei en oktober
De beslissing betekent dat Phuket drie maanden eerder heropent dan de rest van het land. Dat zal naar verwachting pas in oktober weer zijn grenzen openen voor wie volledig gevaccineerd is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: businessam.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!