Thailand overweegt influencers op sociale media inzetten om het s’lands geboortecijfer te helpen verhogen

BANGKOK:- De regering overweegt de hulp in te roepen van influencers op sociale media om een ​​verleidelijke stemming te creëren die jonge Thaise stellen zou aanmoedigen om baby’s te krijgen, in een poging de zorgwekkende daling van het geboortecijfer in de afgelopen 50 jaar op te krikken.

De regering heeft aan veel oplossingen gewerkt om het probleem van het lage geboortecijfer te verbeteren, zei plv. openbare minister Satit Pitutacha gisteren in een interview en onthulde voor het eerst een voorstel om de hulp van online influencers in te roepen.

De media noemde het de “Wow-factor”.  Khun Satit zei dat het zou kunnen worden uitgebreid en verder verbeterd door beroemdheden met kinderen als rolmodel te projecteren, om koppels aan te moedigen kinderen te krijgen of jongeren te beïnvloeden om te trouwen.

Satit zei dat de regering klaar is om een ​​ondersteunende rol te spelen in het Wow Factor-initiatief, door middel van langetermijnoplossingen zoals fiscale prikkels, studiebeurzen of zelfs een subsidie ​​voor elke pasgeborene – zoals die in Singapore of Japan, hoewel ze dat nog niet hebben gedaan.  zeer succesvol geweest.

Als het als een nationale agendapunt zou worden gepusht, zou er meer overheidssteun worden geboden als kortetermijnoplossingen, met uitzondering van die met betrekking tot fiscaal beleid en effectieve begrotingsplanning.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Thailand overweegt influencers op sociale media inzetten om het s’lands geboortecijfer te helpen verhogen”

  1. verplichting tot betaling van alumitatie,vergoeding voor kinderbijslag,gratis schoolgeld,zal een verlichting voor vele vrouwen zijn dan maakt het een kindje meer of minder niet uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!