Thailand opent in iedere provincie een centrum voor slachtoffers van woekeraars nu de schulden van Thaise huishoudens enorm stijgen

BANGKOK:- Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft alle provinciale gouverneurs een dringend bevel gegeven om een ​​centrum op te richten om de slachtoffers van woekeraars te helpen, nu de schulden van huishoudens in Thailand de pan uit rijzen.

Verwacht wordt dat de centra op 1 december operationeel zullen zijn en registraties van woekeraarsslachtoffers zullen accepteren, zo een ministeriële bron aan de pers weten.

Het bevel kwam nadat minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul maandag een landelijk onderzoek onder mensen met schulden bij woekeraars had gelanceerd.

Anutin, die tevens vice-premier is, zei dat de bevindingen van het onderzoek zouden worden gebruikt om alomvattende maatregelen te formuleren om het al lang bestaande probleem van niet-formele schulden te bestrijden.

Het besluit bepaalt dat elke provincie een schuldencentrum moet oprichten, evenals een commissie die belast is met het oplossen van woekeraars. De commissie komt wekelijks of maandelijks bijeen om de maatregelen en de voortgang van de werking van het centrum te bespreken.

Elk centrum zal verschillende kanalen bieden waar woekeraarsslachtoffers zich kunnen registreren, onder meer online via QR-code, een telefonische hotline en een servicebalie bij elk districtskantoor.

De schulden van de Thaise huishoudens zijn dit jaar met 11,5% gestegen tot het hoogste niveau in twaalf jaar, waarbij het gemiddelde huishouden een schuldenlast van meer dan 500.000 baht heeft. Huishoudens met schulden wenden zich vaak tot informele kredietverstrekkers met hoge rente (loan sharks) voor leningen om hun formele schulden af ​​te betalen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!