Thailand opent de grenzen voor Indiase toeristen in speciaal bubbelplan

BANGKOK:- Het Thaise kabinet keurde gisteren de lancering goed van een regeling voor een reisbubbel-plan tussen Thailand en India in een poging het toerisme tussen de twee landen te stimuleren.

Het voorstel van het ministerie van Transport om de commerciële vluchten van en naar India te hervatten werd ook goedgekeurd.  Commerciële vluchten tussen de twee landen zijn sinds 23 maart 2020 opgeschort, na de komst van Covid19 virus.

Het voorstel om vluchten te hervatten in het kader van een reisbubbelregeling werd op 11 februari goedgekeurd door het Center for Covid-19 Situation Administration.

Volgens de overeenkomst mogen commerciële vluchten tussen de twee landen passagiers van Thaise, Indiase, Nepalese en Bhutaanse nationaliteiten laten vliegen, evenals andere nationaliteiten die een visum hebben om zowel Thailand als India binnen te komen.

De luchtvaartmaatschappijen zijn echter wel verplicht ervoor te zorgen dat passagiers aan alle vereisten voldoen in overeenstemming met de maatregelen van de twee landen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

Dit reisbubbel-plan zal naar verwachting deze maand nog van start gaan.

Volgens cijfers die zijn vrijgegeven door het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport, bezochten ongeveer 1,9 miljoen Indiase toeristen Thailand in 2019, een stijging van 25 procent vergeleken met 2018.

Gemiddeld brengen Indiase toeristen zeven dagen en ongeveer 45.000 baht in Thailand achter.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!