Cyber Politie Thailand arresteert nog eens 14 verdachten, en neemt weer véél geld in beslag bij een hardhandig optreden tegen gokwebsite

THAILAND:- De Thaise cyber politie arresteerde nog eens 14 verdachten en nam meer dan 75 miljoen baht aan activa in beslag van een vermeende eigenaar van een gokwebsite in het zuiden.

Politie luitenant-generaal Preecha Charoensahaya, de rechterhand van de nationale hoofdcommissaris die de cyber-taskforce leidt, maakte de arrestaties en de inbeslagname van goederen gistermiddag tijdens een persconferentie bekend.

De website Gimi88 werd op 8 februari afgesloten nadat de politie 46 verdachten had gearresteerd bij invallen op acht plekken in het Muang-district van Songkhla.

De politie arresteerde vervolgens op 24 februari op Don Mueang Airport, khun Chanonpat Naksua, voorzitter van de Nakhon Si Thammarat Football Club, voor het naar verluidt beheren van de website en het witwassen van geld via zijn voetbalclub.

Het hoofd van de taskforce zei dat de politie de zaak verder heeft onderzocht en nog eens 14 verdachten uitvoerig onderzocht en arresteerde hen,  waarbij wederom tonnen activa in beslag werden genomen.

De politie nam ook drie voertuigen in beslag, waaronder een Lamborghini Aventador LP720-4 limited edition ter waarde van meer dan 50 miljoen baht, en 14 andere items.

Luitenant generaal Preecha verklaarde dat er tot 1 miljard baht in omloop was via de gokwebsite, waardoor veel Thaise burgers geld hebben verloren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!