Thailand op weg naar een geldloze toekomst

~VOOR GOEDE MUNT AANNEMEN~
(Iets geloven)

BANGKOK:- De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een digitale “sandbox” -infrastructuur geïmplementeerd om de digitalisering van de Thaise economie te bevorderen, een van de fundamentele beleidsmaatregelen van de regering doelen.  Het bedient primair de kapitaalmarkten, bijvoorbeeld bij de uitgifte van digitale activa door beleggingsondernemingen, die van centraal belang zijn voor een goed functionerende kapitaalmarkt.  

Bovendien is het bedoeld om het voor de bevolking gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot de financiële markten In de IT-industrie is de term “sandbox” een gebied waarin software op een beschermde manier kan worden uitgevoerd, geïsoleerd van de systeemomgeving.  

Volgens minister van Financiën, Khun Arkhom Termpittayapaisith heeft de coronavirus-pandemie de introductie van gedigitaliseerde technologieën in het dagelijks leven enorm versneld en de heroriëntatie van de economie naar digitale markten geduwd.  

Khun Arkhom benadrukte dat het concurrentievermogen van Thailand afhangt van nauwe samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven en strengere wetten op cryptocurrency-transacties.  Hij deed een beroep op de economie dat er daarom niet alleen geïnvesteerd moet worden in de ontwikkeling van een digitale infrastructuur, maar ook in de technologische vaardigheden van Thaise arbeiders.  

Volgens de minister van Financiën is de digitale sandbox-infrastructuur een voorwaarde voor Thaise financiële markten om hun volledige potentieel te realiseren. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!