In Myanmar gevestigde Thaise bedrijven worstelen om te overleven

~GEEN CENT TE MAKKEN HEBBEN~
(Weinig te besteden hebben)

THAILAND:- De handel tussen Thailand en Myanmar is met 50 tot 70 procent gedaald vanwege de aanhoudende protesten tegen het leger na de staatsgreep in februari, zo meldde Khun Sanan Angubolkul, voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel.  

Thaise ondernemers in Myanmar worstelen met een enorm liquiditeitsprobleem omdat ze vanwege het politieke conflict hun kruideniers-, spa- en massagebedrijven moesten sluiten.  Veel bedrijven worstelen om te overleven en zoeken naar oplossingen om hun achterblijvende cashflow het hoofd te bieden.  Ze hopen op hulp van de Thaise regering.  

Een ander probleem is dat Thaise ondernemers géén geld naar Thailand kunnen overmaken zodat Thaise leveranciers geen producten naar Myanmar exporteren.

De bedrijven willen dat de twee regeringen de regels voor geldoverdrachten versoepelen.  

Khun Rak Vorrakitpokatorn, president van de Export-Import Bank of Thailand, zei dat zijn bank maatregelen zoekt om Thaise ondernemers te helpen die last hebben van de politieke chaos in Myanmar.  

Door het escalerende geweld in Myanmar daalde de export naar Myanmar in de eerste twee maanden van dit jaar met 15,2 procent op jaarbasis tot 650 miljoen dollar.  Vorig jaar bedroeg de Thaise export naar Myanmar $ 3,79 miljard, een daling van 13 procent ten opzichte van 2019.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: me Times.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!