Thailand ontkent alle betrokkenheid bij de ‘gratis gijzelaars’-campagne van de Israëlische ambassade

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag laten weten op geen enkele wijze betrokken te zijn bij de tuk-tuk-campagne in Bangkok, waarbij de vrijlating werd geëist van gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden.

“De activiteit werd gehouden door de Israëlische ambassade, en Thailand heeft niet deelgenomen aan of steun verleend aan de organisatie van de activiteit”, aldus het ministerie.

Lees ook> https://ollekebolleke.info/israelische-ambassade-lanceerde-in-bangkok-een-tuk-tuk-bannercampagne-om-vrijlating-van-alle-gijzelaars-in-de-gazastrook/

Het ministerie bevestigde ook dat de Thaise regering verschillende onderhandelingskanalen gebruikte om de resterende acht Thaise gijzelaars zo snel mogelijk vrij te laten.

De Israëlische ambassade in Bangkok lanceerde vrijdag een nieuwe campagne, waarin werd opgeroepen tot de onmiddellijke vrijlating van alle resterende gijzelaars die door Hamas-militanten in de bezette Gazastrook worden vastgehouden.

Ruim honderd tuk-tuks met daarop de gezichtsafbeeldingen van gijzelaars, met opschriften in het Thais en Engels, reden langs de belangrijkste straten van de stad – waaronder Asok, Phetchaburi en Sukhumvit – en ook door de gebieden Nana en Khao San, die onder buitenlandse toeristen populair zijn.

De Israëlische ambassadeur in Thailand, Orna Sagiv, leidde de campagne door op één tuk-tuk te rijden in een stoet van tien gemotoriseerde fietstaxi’s. De processie verliet de Israëlische ambassade bij Ocean Tower 2 en vervolgde langs de wegen Asok, Phetchaburi en Nana voordat ze terugkeerde naar de ambassade.

De tuk-tuk-campagne trok de volop de belangstelling van voorbijgangers, voetgangers en automobilisten.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!