Israëlische ambassade lanceerde in Bangkok een tuk-tuk-bannercampagne om vrijlating van alle gijzelaars in de Gazastrook

BANGKOK:- De Israëlische ambassade lanceerde gisteren een tuk-tuk-bannercampagne waarin werd opgeroepen tot de onmiddellijke vrijlating van alle gijzelaars die door Hamas in de Gazastrook werden vastgehouden, dit ter gelegenheid van de 100ste jarig bestaan van de Gazastrook.

Honderd tuk-tuks, elk met een spandoek met de gezichten, namen en leeftijden van verschillende gijzelaars en een boodschap in het Thais en Engels met de tekst ‘Bring Them Home’, reden gisteren vanaf de Israëlische ambassade door de straten van Bangkok.

De tuk-tuks met spandoeken zullen drie weken lang zichtbaar zijn in de hoofdstraten van de stad.

Mrs. Orna Sagiv, de Israëlische ambassadeur, zei dat de campagne bedoeld was om het publiek te herinneren aan de mensen die gevangen worden gehouden in de Gazastrook. De campagne is mondiaal van opzet, met verschillende activiteiten georganiseerd door Israëlische ambassades in verschillende landen.

“Israël en Thailand onderhouden al jaren een nauwe relatie. Onze beide volkeren zijn in dit conflict gegijzeld. We hebben het over 135 mensen, waaronder acht Thaise staatsburgers.

“We willen alle regeringen, inclusief Thailand, vragen om samen met ons hun terugkeer te eisen”, zo vertelde Mrs. Sagiv.

Op de vraag of de campagne meer druk zou kunnen uitoefenen op de Thaise regering en de veilige terugkeer van de resterende Thaise gijzelaars zou kunnen beïnvloeden, zei ze: “Wat Hamas heeft gedaan is ongekend: “Wat Hamas heeft gedaan is nog nooit eerder gebeurd. Israël probeert de wereld eraan te herinneren dat het niet mag vergeten wat er de afgelopen honderd dagen is gebeurd.

“We moeten onszelf er elke ochtend aan herinneren dat we deze mensen [de gijzelaars] veilig naar huis moeten brengen. ‘Ik weet eerlijk gezegd niet wat we moeten doen. Hiervoor bestaat geen handleiding. Maar ik weet dat de Thaise regering er ook alles aan doet om de situatie te verbeteren.

Tijdens het Loy Krathong-festival in november dreef de ambassade 165 krathongs brood in de kleuren van de Israëlische vlag en 15 krathongs in de kleuren van de Thaise vlag in Benchasiri Park om de eis voor de onmiddellijke vrijlating van alle gijzelaars te benadrukken.

In december bezocht ambassadeur Sagiv samen met de Israëlische consul Eli Eliyahu Sneh de families van de elf Thaise slachtoffers in Udon Thani om hun medeleven te betuigen. Ze verzekerde hen dat de Israëlische regering alle noodzakelijke steun zou verlenen aan de getroffen families.

In november werden 121 gijzelaars vrijgelaten, waaronder 23 Thaise staatsburgers. Tot nu toe hebben 39 Thais het leven verloren in de aanhoudende oorlog.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!