Thailand ondersteunt vrede en stabiliteit in Myanmar

~VREDE KAN NIET BEWAARD WORDEN DOOR STRIJDKRACHT MAAR DOOR VERSTAND~
(Bekend Nederlands gezegde)

BANGKOK:- In lijn met de wensen en doelstellingen van de ASEAN-landen en de internationale gemeenschap steunt Thailand vrede en stabiliteit in Myanmar, zo liet de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Thanee Saengrat gisteren tijdens een  bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Thailand, Myanmar en Indonesië in Bangkok weten.

Er zijn geen verdere details bekendgemaakt van wat er tijdens de vergadering is besproken.  Voorafgaand aan de bijeenkomst spraken de Thaise minister van Buitenlandse Zaken Don Pramudwinai en zijn Indonesische ambtgenoot Retno Marsudi over de informele bijeenkomst van de ASEAN-ministers van Buitenlandse Zaken die in augustus van dit jaar moet gaan plaatsvinden.

Khun Thanee meldde dat het gesprek tussen Don en zijn collega uit Myanmar, Wunna Maung Lwin, ook betrekking had op de 2.400 kilometer lange grens tussen Thailand en Myanmar.  

De ministers spraken ook over samenwerking op het gebied van volksgezondheid en voor arbeidsmigranten.  De ontmoeting tussen Don en Wunna Maung Lwin was de eerste persoonlijke ontmoeting tussen een hooggeplaatst lid van de junta in Myanmar en een buitenlands lid van de regering.  

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken coördineerde de tripartiete bijeenkomst nadat Retno’s geplande bezoek aan Myanmar niet kon plaatsvinden zoals gepland.  

Het persbureau AFP meldde dat Retno had gehoopt na haar bezoek aan Bangkok naar Naypyidaw te reizen om rechtstreeks berichten uit Indonesië en andere landen over te brengen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: AFP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!