Premier Prayut sluit een grote samenstelling van het kabinet niet uit

~EEN STOELENDANS~
(Afval spel)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha sluit de mogelijkheid van een grote kabinetsherschikking niet uit nadat drie ministers naar de gevangenis waren gestuurd en als gevolg daarvan hun plaatsje in de regering verloren.  

Op de vraag of alleen de drie vacatures zouden worden aangevuld of dat er andere grote veranderingen zouden zijn, liet de Premier weten daarover na te denken.

De focus zou echter liggen op de vacante functie.  Als politici werden voorgesteld als hun opvolgers, zou hij beslissen of ze gepast waren of dat er verdere veranderingen nodig waren.  Het gaat om vacatures die bij de herschikking moeten worden ingevuld, het gaat om de minister van Digitale Economie en Maatschappij (DES), de minister van Onderwijs en de onderminister van Verkeer.  

Minister Buddhipongse Punnakanta, onderwijsminister Nataphol Teepsuwan en plaatsvervangend minister van Transport Thaworn Senneam werden eerder deze week  schuldig bevonden door het Strafhof op beschuldigingen in verband met straatprotesten bij de omverwerping van de regering Yingluck Shinawatra.  

De regerende partij, Palang Pracharath, waartoe Buddhipongse en Nataphol behoren, en de Democratische Partij, waarvan Thaworn lid is, moeten opvolgers voorstellen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!