Thailand niet “happy”  met de reactie van vicepremier Prawit op het bloedbad van het kinderdagverblijf in Noordoost-Thailand 

BANGKOK:- Het Thaise volk is allesbehalve niet onder de indruk van de ongevoelige verklaring van vicepremier Prawit Wongsuwan over het bloedbad van het kinderdagverblijf gisteren. Thaise verslaggevers vroegen vice-premier Prawit wat hij van plan was om soortgelijke scenario’s in de toekomst te voorkomen.

Hij zei…

 “Wat kan ik er aan doen?  Hij is een drugsverslaafde.”

Prawit betuigde zijn medeleven aan de families van het slachtoffer en gaf toe dat hij niet had verwacht dat dit soort tragedies in Thailand zouden gebeuren, maar zijn reactie was vrij zwak.

Prawit hield vol dat de oorzaak van het incident drugs waren en hield vol dat de regering altijd probeerde mensen in het land te helpen bij het herstel van hun verslaving en de drugssituatie in het land te verbeteren.

“Het spijt me voor de verliezen van alle families van de slachtoffers.  De moordenaar is al overleden, en zijn familie ook.  Ik had nooit verwacht dat dit soort incidenten zou gebeuren.  Het gebeurde vanwege de drugs en de overheid heeft altijd geprobeerd alle drugsverslaafden te helpen.  Het was geen geluk dat de man zelfmoord had gepleegd, want ook zijn familie, vrouw en zoon kwamen kwamen bij dit drama om het leven.”

De vice-premier was een beetje zenuwachtig toen hem werd gevraagd hoe hij zou voorkomen dat soortgelijke situaties binnen de nationale politiemacht zouden ontstaan.

 “Wat kan ik er aan doen?  Hij was een drugsverslaafde en is al van deze aardbodem verdwenen”.

Het dodental van het bloedbad in het kinderdagverblijf in de noordoostelijke provincie Nong Bua Lamphu is vandaag opgelopen tot 37, terwijl 10 slachtoffers in ziekenhuizen worden behandeld.

De moordenaar, de 34-jarige Panya Kamrap, vermoordde zijn vrouw en zoon voordat hij zelfmoord pleegde.  Hij was een voormalig politieagent die werd ontslagen vanwege zijn drugsverslaving.

Dit is niet de eerste massale schietpartij in Thailand.  De schietpartij op Korat of Nakhon Ratchasima twee jaar geleden staat nog steeds diep in het geheugen van de Thaise bevolking gegrift.

Veel Thaise mensen waren niet onder de indruk van de reactie van vicepremier Prawit op de aanpak van wapen- en drugscriminaliteit in het koninkrijk.  Ze vinden dat de overheid de verantwoordelijkheid voor het incident moet nemen en sterkere maatregelen moet nemen om herhaling te voorkomen.

Prawit drong er later bij de relevante overheidsdiensten op aan om zich te scharen achter gestresste politieagenten met psychische problemen en die lijden aan drugsverslaving.

Hij vroeg ook overheidsdiensten om de persoonlijke informatie van elke officier in de wervingsfase te onderzoeken om hen in dienst te nemen om een ​​soortgelijk scenario in de toekomst te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: พลเอกประวิตร วงษ์สุวรรณ 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Thailand niet “happy”  met de reactie van vicepremier Prawit op het bloedbad van het kinderdagverblijf in Noordoost-Thailand ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!