Thailand moet nog 11 van de 70 miljoen mensen in het land vaccineren

BANGKOK:- Van de meer dan 70 miljoen mensen in Thailand hebben slechts ongeveer 11 miljoen nog géén Covid19 vaccinatie gekregen, zo vertelde minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul gisteren.

“Premier Prayut Chan-o-cha heeft het Department of Disease Control de opdracht gegeven om deze mensen te vinden en zo snel mogelijk te laten vaccineren, idealiter vóór 15 december, om de felbegeerde groepsimmuniteit te helpen bereiken”, zei hij.  

“Dit tijdsbestek is niet moeilijk, aangezien de huidige vaccinatiegraad ongeveer 700.000 tot 800.000 doses per dag bedraagt.  Om 11 miljoen mensen in 30 dagen te bereiken, moeten we gemiddeld iets meer dan 300.000 individuen per dag bereiken.”

De minister zei dat vaccinatieplaatsen of beschikbare doses niet de enige dingen zijn die een vaccinatiegraad van 100 procent garanderen.  Het vereist ook het overtuigen van degenen die twijfelen om zich te laten vaccineren.

 “Vrijwilligers van de volksgezondheid wordt geadviseerd om van deur tot deur te gaan om degenen die geen inenting  hebben gekregen te overtuigen, vooral ouderen die niet naar buiten gaan en denken dat ze niet gevaccineerd hoeven te worden omdat ze weinig contact hebben met buitenstaanders.  Het zijn juist deze mensen die het meest kwetsbaar zijn, omdat ze kunnen worden besmet door familieleden.

“Deze mensen overtuigen om gevaccineerd te worden, is de enige manier om iedereen veilig te maken”, aldus Anutin

De minister zei dat er meer dan 86 miljoen vaccinaties zijn toegediend sinds de introductie van het vaccin in februari, en dat de regering volgend jaar ten minste 90 miljoen doses zal aanschaffen om ervoor te zorgen dat iedereen een booster-injectie krijgt.

“AstraZeneca zal volgend jaar 60 miljoen doses afleveren, terwijl Pfizer 30 miljoen doses zal leveren”, zei hij.  “We zullen ook toegang hebben tot andere soorten vaccins, waaronder het vaccin dat wordt geproduceerd door Novavax en het vaccin dat wordt ontwikkeld door de Farmaceutische Overheidsorganisatie.

 “Het bereiken van een vaccinatiegraad van 100 procent is een enorme mijlpaal en zal de wereldgemeenschap bewijzen dat Thailand een efficiënt volksgezondheidssysteem heeft en dat de regering serieus voor haar burgers wil zorgen”, zo brabbelde khun Anutin. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!