Thailand maakt zich op om weer toeristen te ontvangen

~ER GLOORT LICHT AAN DE HORIZON~
(Hoop doet leven)

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten bereiden een plan voor om de beperkingen voor reizigers die tegen het coronavirus zijn gevaccineerd, te versoepelen, zo maakten gisteren hoge functionarissen bekend, terwijl het land een toeristische sector wil doen herleven welke gehavend wordt door reisbeperkingen.  

Er worden verdere maatregelen voor gevaccineerde bezoekers stapsgewijs ingevoerd en zouden kunnen bestaan ​​uit het verkorten van de verplichte quarantaine voor alle aankomsten van twee weken tot drie dagen voor degenen die zijn gevaccineerd, of het volledig afzien van de quarantine periode, zo vertelde Khun Yuthasak Supasorn, zijnde de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

“We moeten nu wel snel handelen, want we willen toeristen verwelkomen in het derde kwartaal”, zo vertelde de gouverneur in een gesprek met de reactie van Reuters.  

De TAT is van plan om na april tourpakketten te gaan verkopen.  Het ministerie van toerisme heeft ook 100.000 doses COVID-19-vaccin aangevraagd voor toeristen in Chonburi, Krabi, Phang Nga, Chiang Mai en Phuket.  

Volgens minister van Toerisme, Khun Phiphat Ratchakitprakarn zullen de vijf provincies vanaf volgende maand ‘quarantaineprogramma’s in de hotelomgeving’ organiseren met 5.000 tot 6.000 kamers, waar bezoekers zich kunnen verplaatsen binnen het hotelterrein in plaats van vast te zitten in hun kamers.  

Ook dit geeft een beetje hoop voor de Thaise toeristenindustrie, die ongeveer 11% uitmaakt van de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië. 

In 2019 ontving Thailand ongeveer 40 miljoen buitenlandse toeristen, die 1,91 biljoen baht ($ 63,60 miljard) besteedden. Dat vergeleken met slechts 6,7 miljoen bezoekers  vorig jaar en een omzet van 332 miljard baht, grotendeels als gevolg van de strikte limieten van Thailand op internationale commerciële vluchten en bezoekers. 

Sinds oktober wordt het een beperkt aantal toeristen toegestaan ​​om terug te keren met een lang visum, waaronder een groep uit Zuid-Korea voor een nieuwe ‘golfquarantaine  “programma. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkokjack.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!