Thailand maakt een uitstapje naar de paddo’s om depressieve Thaise mensen weer in het zadel te helpen

BANGKOK:- De Thaise controle dienst voor verdovende middelen heeft aangekondigd dat het medicijnen zal ontwikkelen op basis van hallucinogene paddo’s om de depressieve burgers van het land te helpen genezen.

Minister van Justitie, Khun Somsak Thepsuthin, deelde de media mee dat de controle dienst de handen ineen heeft geslagen met de universiteit van Khon Kaen om de voordelen van de paddo’s te bestuderen.

Paddo’s, of psilocybine-paddenstoelen, zijn al tientallen jaren populair onder de jongere generaties.  Maar blijkbaar is het verdovende middel van categorie 5 niet alleen goed om te genieten van een reis naar het onbekende, maar het is ook effectief in de bestrijding van clusterhoofdpijn, angst, anorexia, obsessief-compulsieve stoornis en verschillende vormen van middelenmisbruik

De minister maakte bekend dat een aantal organisaties in het buitenland onderzoek doen naar de medische voordelen van paddo’s.  Onderzoeken onthullen dat de psilocybine-stof van de paddenstoel kan helpen bij het omgaan met symptomen van depressie en bij de behandeling van patiënten met alcoholisme en slapeloosheid.

Khun Somsak voegde eraan toe dat grote medische bedrijven in de VS en het VK al een patent hebben geregistreerd bij de World Medical Association om meer onderzoek te doen naar paddo’s, en Thailand zal zich daarbij aansluiten.

Khun Somsak zei, dat paddo’s van de lijst van narcoticacategorie 5 zullen worden verwijderd als de onderzoeken succesvol zijn.  De minister voegde eraan toe dat het de deur zou openen naar economische vooruitgang, waardoor Thaise mensen legaal kunnen boeren en meer geld kunnen verdienen.

Khun Somsak zei dat verse paddo’s 500 baht per kilogram kunnen opleveren en gedroogde paddo’s 5000 baht per kilogram.

De minister van Justitie waarschuwde wel dat de paddo’s nog volgens de Thaise wet illegaal zijn. Verkopers riskeren een gevangenisstraf van twee tot vijftien jaar en een boete van 200.000 tot 1,5 miljoen baht.  Gebruikers kunnen intussen een boete krijgen van maximaal een jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal 20.000 baht of beide.  Hij waarschuwde ook dat de paddenstoel een dodelijk effect zou kunnen hebben op de gebruikers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: DailyNews 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: DailyNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!