Thailand | lijst van tempels die klaar zijn om coronaslachtoffers te cremeren

~DE ZAAKJES OP ORDE HEBBEN~
(Het voor elkaar hebben)

BANGKOK:- Het Thaise Nationaal Bureau voor Boeddhisme (NOB) zal een lijst vrijgeven van tempels die zijn uitgerust om degenen die zijn overleden aan Covid-19 te cremeren. De lijst wordt opgesteld naar aanleiding van het groeiende aantal klachten over tempels die weigeren Covid-19-slachtoffers op te vangen, omdat ze niet beschikken over een crematorium met gesloten systeem dat de uitlaatgassen van de crematiekamer kan bevatten.

Het NOB erkent dat sommige tempels slecht uitgerust zijn om Covid-19-slachtoffers op te vangen, aangezien protocollen voor de bestrijding van de ziekte vereisen dat de boeddhistische tempels het lichaam binnen 24 uur na het overlijden van het slachtoffer cremeren. Die protocollen zijn bedoeld om besmettingen buiten de gemeenschap te houden.

De directeur van het NOB roept de bevolking op niet kieskeurig te zijn wat de keus van tempels betreft. De lijst zal zo spoedig mogelijk worden vrijgegeven. 

‘Dit zal de families het vertrouwen geven dat zij een plaats zullen hebben om een begrafenis voor hun dierbaren te organiseren’, zei hij.

Afgelopen zondag werd het lichaam van een 76-jarige vrouw die zaterdag aan Covid-19 was overleden, door vier tempels geweigerd uit bezorgdheid over mogelijke besmetting.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie 
Bron: boeddhistischdagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!