In Thailand schenkt een hotel koffie van olifantenkeutels!

~DAT IS STRAFFE KOFFIE~
(
Iets geweldig, gewaagd)

THAILAND:- Een Thaise hotelketen biedt koffie aan die gemaakt is van de uitwerpselen van olifanten. De koffie met de naam ‘Zwart Ivoor’ bestaat gedeeltelijk uit koffiebonen die de dieren eerst hebben verteerd.

Omdat het zo ingewikkeld is om de koffie te produceren, moeten koffieliefhebbers maar liefst 1.100 dollar (850 euro) betalen voor een een kilogram en 25 euro (19 euro) voor een kopje.

“Uit onderzoek blijkt dat de enzymen van de olifanten tijdens de vertering het aantal eiwitten in de koffiebonen verminderen”, aldus de Thaise groep. “Aangezien de eiwitten zorgen voor de bitterheid van de koffie, is het ‘Zwart Ivoor’ minder bitter.”

De methode werd al toegepast in Vietnam, de Filippijnen en Indonesië, met koffiebonen afkomstig van de uitwerpselen van civetkatten. Die koffie wordt in New York verkocht 748 dollar (578 euro) per kilogram.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Stijn Vossen 
Bron: Belga.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!