Thailand lanceert tegen het einde van het jaar zijn eerste waterstoftankstation in Pattaya 

PATTAYA:- Thailand’s toonaangevende olie- en gasbedrijf PTT Public Company Limited is van plan eind 2022 het eerste waterstoftankstation van het land in de provincie Chonburi, in de stad Pattaya te openen. 

Het project is een samenwerking tussen PTT, Toyota Motor Corporation en Bangkok Industrial Gas Co. (BIG), Khun Noppadol Pinsupa, PTT’s  directeur van infrastructuur. 

Het in Japan gevestigde Toyota Motor zou ongeveer twee tot drie van zijn brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV’s) importeren om bij het tankstation te tanken om gegevens te verzamelen voor het daadwerkelijke gebruik. Het PTT-bedrijf is ook van plan om in eerste instantie FCEV’s te importeren als transport voertuigen voor bedrijfsgebruik.

De investering in het waterstoftankstation wordt geschat op meer dan 10 miljoen baht, terwijl de huidige kosten van waterstofbrandstof ongeveer 5-6 USD per kilogram zijn voor Groene Waterstof en 4 USD per kilogram voor LNG – die op dit moment nog steeds als prijzig worden beschouwd .

Als het waterstofstation de moeite waard is, zullen meer plannen worden overwogen om extra waterstoftankstations te bouwen in andere delen van het land, wat ook in overeenstemming is met Thailand’s doel van koolstofneutraliteit tegen 2050 en zijn netto-emissiedoelstelling tegen 2065, volgens Khun Noppadol.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!