Thailand krijgt het zwaar te verduren met temperaturen van bijna 50° Celsius 

BANGKOK:-Volgens het Thais Meteorologische instituut, het TMD, zal de hitte-index van Thailand – een maatstaf voor temperatuur en vochtigheid – deze week kunnen oplopen tot 49,8 graden Celsius (121,64 Fahrenheit).

De afdeling voorspelde vandaag en morgen de heetste gebieden in elke regio als volgt:

Noord: provincie Tak, hitte-index van 41° Celsius

Noordoosten: Si Sa Ket, 38° Celsius

Centraal: de wijk Bang Na in Bangkok, 45.5° Celsius

Oost: Chonburi, 45.8° Celsius

Zuid: Phang Nga, 43.3° Celsius

De hitte-index, ook wel de “gevoelstemperatuur” genoemd, combineert luchttemperatuur en vochtigheid om te meten hoe heet het weer werkelijk aanvoelt voor het menselijk lichaam.

Een hitte-index van tussen de 32-41° Celsius triggert de “alarmbellen” het niveau waarop mensen die gedurende langere tijd buitenshuis werken, hitte-uitputting kunnen ervaren, wat kan leiden tot misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn en duizeligheid.

Een hitte-index van tussen de 41-54° Celsius activeert een “waarschuwingsniveau”, aangezien mensen die buitenshuis werken, een zonnesteek kunnen krijgen die gepaard gaat met ernstiger symptomen dan hitte-uitputting.

Mens en dier zoekt afkoeling in Thailand

Een lage hitte in het noorden van Thailand zal vandaag en morgen resulteren in hete tot zeer hete temperaturen met de nodige smog, aldus de TMD.

Ondertussen zullen zuidelijke en zuidoostelijke winden die over het lagere noordoosten en het oosten heersen, geïsoleerde onweersbuien en windvlagen met zich meebrengen, voegde het eraan toe.

Het adviseerde het publiek om voor hun gezondheid te zorgen en op te passen voor hete en barre weersomstandigheden.

Verder zal er tot en met zondag zal een gematigd hogedruksysteem uit China het bovenste deel van Thailand bedekken en zomerstormen, onweersbuien, windvlagen, geïsoleerde hagel en blikseminslagen veroorzaken in het lagere noordoosten en het oosten, zo voorspelde het TMD.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!