Thailand koploper e-commerce in Azië

~JE HOEFT NIET ZIEK TE ZIJN OM BETER TE WORDEN~
(Prestaties kun je altijd verbeteren)

BANGKOK: “We zijn het einde van het begin van e-commerce in Azië ingegaan en degenen die nu rusten, slapen door de meest vormende tijd van groei voor e-commerce”, zegt Vaughan Ryan, Director ‘Consumer Intelligence’ van NielsenIQ in Azië.

Het aantal Thaise huishoudens dat online winkelt, is met 58 procent gestegen tijdens de Covid-19-pandemie, die de verschuiving naar e-commerce in de regio heeft versneld. De dramatische stijging van het aantal huishoudens dat online koopt, betekent een keerpunt voor e-commerce in Azië, concludeert NielsenIQ.

In Thailand wordt e-commerce van oudsher gedomineerd door de non-food sector. Maar NielsenIQ zag in 2020 een sterke groei voor de food-sector. Van januari tot december 2020 meldt het dat de brance met 74 procent is gegroeid, tegenover 60 procent groei in de non-food sector. De uitdaging volgens NielsenIQ is hoe retailers en merken het huidige e-marktaandeel kunnen vasthouden.

Om die uitdaging aan te gaan, zullen retailers en merken hun verschillende kanalen – online en offline – met elkaar moeten verbinden om een ??naadloze winkelervaring te bieden aan klanten op alle platforms, zei Pornvadee Porningmast, NielsenIQ’s Consumer Intelligence-hoofd in Thailand. De verschuiving naar dit “omnichannel” -model van e-commerce is nu onvermijdelijk in Thailand, zei NielsenIQ.

NielsenIQ waarschuwt retailers, dat als e-commerce overgaat naar de volgende fase, er allerlei uitdagingen zijn die retailers het hoofd moeten bieden. Hieronder zijn grotere fragmentatie in de detailhandel, herdefiniëring van de rol van fysieke winkels, toegenomen strijd om de aandacht van de consument en de race naar vervulling van de laatste mijl.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Vertaling: The Nation Thailand
Illustraties: The Pattaya Mail
Bron: The Nation Thailand

Eén gedachte over “Thailand koploper e-commerce in Azië”

  1. Food online kopen lukt niet zo bij ons, want we wonen 20 km van grote stad Chiang Mai af en geen hond maar ook Food-Panda komt niet naar ons toe. Non-food juist wel, want plaatselijk zijn niet zoveel goede winkels. Bij Lazada zijn we goede klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!