Thailand kent een puntensysteem in het verkeer, pas op, u punten worden afgeschreven bij iedere verkeersovertreding

THAILAND:- Beweegt u zich door Thailand op uw eigen vervoersmiddelen, lees dan dit artikeltje van uw nieuwsbeer even, u kunt binnenkort punten zien die uit uw licentie zijn geschrapt voor een verkeersovertreding.

Het ministerie van Landvervoer zal vanaf 1 december een systeem introduceren om punten te verminderen van rijbewijzen van chauffeurs die verkeersregels en wetten overtreden, zo maakte de directeur-generaal van het ministerie van Transport, khun Chirut Wisanchit.

De in names van de punten gebaseerd op de ernst van de overtreding en worden verdeeld in drie groepen: 10, 20 en 30 punten.  Een rijbewijs heeft 100 punten.

Een automobilist wiens rijbewijsscore tot nul punten is teruggebracht, krijgt een rijverbod van 90 dagen.  Als het rijbewijs meer dan twee keer in drie jaar wordt geschorst, krijgt de bestuurder een rijverbod van 180 dagen.

Als een bestuurder bijvoorbeeld de ernstige overtreding begaat van het vervoeren van verdovende middelen, of rijden zonder rekening te houden met de veiligheid of anderen, of betrokken is bij het veroorzaken van een ernstig ongeval, wordt zijn/haar rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en worden de punten teruggebracht tot nul.

Degenen van wie de scores zijn verlaagd, kunnen ervoor kiezen om een ​​training bij te wonen en een rijexamen af te leggen.

Een training van 2 uur helpt de chauffeur om 50 punten terug te krijgen, terwijl een training van 4 uur ervoor zorgt dat de chauffeur 100 punten terugkrijgt.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!