Thailand is nog steeds een perfect podium voor internationale films

~GEEN GELD, GEEN ZWITSERS~
(Zonder betaling geen product)

BANGKOK:- In Thailand zijn in de eerste drie maanden van dit jaar maar liefst 26 buitenlandse films gemaakt die 1,18 miljard Baht aan inkomsten hebben gegenereerd, zo liet de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Khun Thani Saengrat, weten. Hij voegde eraan toe dat de Thaise filmraad nog vier of vijf aanvragen van filmproducenten overweegt. 

Er zijn verschillende redenen waarom Thailand aantrekkelijk is voor buitenlandse filmmakers:
 -• Toestemming wordt zeer snel verleend.  Als alle documenten klaar zijn, wordt de goedkeuring binnen vijf dagen gegeven, aangezien de filmraad drie keer per week bijeenkomt. 

-• De Thaise filmploeg is bekwaam en heeft ervaring met het werken met filmmakers van wereldklasse, vooral uit Hollywood.  

Thailand heeft ook studio’s en rekwisieten van goede kwaliteit, dus foto’s van de metro van New York, het Ginza-district van Japan, een sci-fi-set en andere dingen kunnen allemaal gemakkelijk worden gemaakt. • Thailand biedt prachtige locaties en een geweldige infrastructuur.

Daarnaast bestaan er een tal van financiële voordelen:
Als een productiehuis meer dan Bt 50 miljoen investeert, voornamelijk Thaise arbeiders gebruikt en het imago van Thailand promoot, kan het tot 20 procent contante kortingen krijgen. 

Hoewel het land worstelt met het nieuwe normaal, genereert de filmindustrie nog steeds inkomsten  en misschien een sterke motor voor economisch herstel na Covid19 pandemie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!