Thailand is bezig om het “eerste anti-Covid-medicijn”, genaamd Molnupiravir te importeren

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten bereiden zich voor op de import van Molnupiravir, waarvan onderzoekers beweren dat het het eerste orale medicijn is dat het Covid-19-virus snel blokkeert.

Khun Somsak Ankasil, hoofd van de medische dienst, zei dat gezondheidsfunctionarissen groen licht zouden geven om Molnupiravir te importeren als fase 3-onderzoeken door de ontwikkelaars, Merck en Ridgeback Therapeutics, succesvol blijken te zijn.

Molnupiravir is één van de verschillende anti-coronavirusgeneesmiddelen die momenteel in het buitenland fase 2- en 3-onderzoeken ondergaan, waarvan de resultaten eind deze maand en laten in oktober en november worden verwacht.

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid is momenteel in gesprek met Merck om Molnupiravir aan te schaffen en met Pfizer om zijn proteaseremmer te importeren.  Als beide medicijnen na de proeven in een later stadium worden geregistreerd, zal Thailand zich haasten om ze te gebruiken tegen toekomstige uitbraken, aldus Khun Somsak.

De Fase 3 onderzoeksresultaten voor Molnupiravir – het eerste antivirale medicijn dat speciaal is ontwikkeld om Covid-19 te bestrijden – worden tegen het einde van deze maand verwacht, waarna de registratie van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in oktober volgt.

Voor wat betreft Thailand, deze verwacht het Molnupiravir in november bij de Thaise FDA te kunnen laten registeren.

Als het medicijn succesvol is, zal het worden gebruikt in plaats van favipiravir.  Beide medicijnen hebben hetzelfde werkingsmechanisme, namelijk voorkomen dat het virus cellen binnendringt.  Patiënten met milde symptomen krijgen 40 tabletten Molnupiravir gedurende vijf dagen.

Ondertussen worden de komende 1-2 maanden resultaten verwacht van Thaise onderzoeken naar favipiravir, Andrographis paniculata (fah talai jone) en andere medicijnen die momenteel worden gebruikt om Covid-19 te bestrijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!