Thailand in gesprek met Amerikaanse adviesgroep over de Cobra Gold oefeningen 2024 nabij Pattaya

RAYONG:- De woordvoerder van het Thaise ministerie van defensie voor Politieke Zaken, Khun Jirayu Huangsap, verwelkomde afgelopen weekend de Joint US Military Advisory Group  en besprak met hen de voorbereiding voor Cobra Gold 2024 op de Koninklijke legerbasis in Rayong en tal van  andere militaire locaties.

De Cobra Gold is een jaarlijkse multinationale militaire oefening in de Indo-Pacific die wordt gehouden in Thailand en zal plaatsvinden vanaf 27 februari 2024. Het doel van de training was om het potentieel voor rampenbestrijding en regionale natuurrampen te vergroten en cyberoorlogsdreigingen te bestrijden.

Khun Jirayu onthulde publiekelijk dat de Cobra Gold 2024 ook ruimtetraining zou omvatten om de impact van ruimtefenomenen op regionale militaire operaties effectiever te begrijpen.

De Thaise afdeling Defensie-informatie en ruimtetechnologie en het Thais ruimte-operatiecentrum van de Koninklijke Thaise luchtmacht zullen ook deelnemen aan de Cobra Gold 2024-training, zei Jirayu.

“Dr. Sutin Klungsang, de Thaise minister van Defensie, zei dat Thailand naast wapen- en tactische training in Cobra Gold 2024 ook het “Soft Power project” zal promoten als een culturele uitwisseling, zoals Muay Thai als close gevechtstraining en andere Thaise “Soft Power” activiteiten”,  zo besloot Khun Jirayu op deze bijeenkomst.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!