Het 50 jaar oude drankverkoopverbod tussen 14.00 en 17.00 uur van Thailand is zwaar achterhaald 

BANGKOK:- De restaurateurs hebben zich achter voorstel van het parlementslid van de Move Forward Party, Khun Thaophiphob Limchitrakorn geschaard en hebben rechtsregels aan premier Srettha Thavisin gevraagd het verbod op de verkoop van alcohol in de middag op te heffen vanwege klachten van bezoekers.

Khun Sorathep Rojpotjanaruch, voorzitter van de Restaurant Business Club, heeft een open brief naar de premier gestuurd waarin hij de regering oproept om het verbod op de verkoop van alcohol dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur op te heffen. 

In de brief staat dat het 3-uursverbod al sinds 1972 geldt en problematisch is voor restaurantuitbaters omdat buitenlandse klanten hen vaak vragen uit te leggen waarom ze ’s middags geen drankje kunnen bestellen. 

Deze beperking is achterhaald, zo schreef khun Sorathep, het opheffen ervan zou de horeca, de economische groei en de campagnes van de overheid om de inkomsten uit toerisme te verhogen ondersteunen.

De beperking op de verkoop van alcohol werd meer dan vijftig jaar geleden ingevoerd, ogenschijnlijk om sommige overheidsfunctionarissen ervan te weerhouden om ’s middags te feesten en te drinken.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!