Thailand heeft een nieuwe hype, doe er niet aan mee en koop géén met gekleurde axolotl amfibieën

BANGKOK:- Kleurrijke Mexicaanse amfibieën zijn de nieuwste trend in Thailand, maar experts vraagt de mensen om deze diertjes niet te kopen.  Felgekleurde axolotls zijn misschien schattig, maar ze sterven na slechts een week door de kunstmatige kleuring, zo maakte een groep axolotl-fokkers in Thailand bekend.

Axolotls zijn een bedreigde soort Mexicaanse salamander die populair is geworden onder Thaise jongeren door het spel Minecraft. Het dier is inmiddels een populair huisdier geworden in Thailand.

Onlangs zijn roze, blauwe, zwarte, witte, gele, oranje, paarse en groene axolotls te koop op markten zoals de Chatuchak-markt in Bangkok.

In het wild hebben axolotls amfibieën een levensverwachting van 10 tot 15 jaar.

De chemicaliën die worden gebruikt om de axolotls te verven, doden ze echter al na een week, volgens axolotl-veredelaarsgroep “Axolotl Ville TH”.

‘Kinderen die geïnteresseerd zijn in axolotls of die ze spelenderwijs kennen, moeten wat onderzoek doen naar het dier voordat ze besluiten het te adopteren.  Veelkleurige axolotls zullen niet langer dan een week leven, dus we raden ten stelligste af ​​om deze te kopen.”

De trend is slecht nieuws voor de soort, die op de rode lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN is geclassificeerd als ‘ernstig bedreigd’. Naar schatting leven er nog maar 50 tot 1000 axolotls in het wild.

In Mexico is de habitat en het aantal axolotl amfibieën gedecimeerd door toeristische ontwikkeling, woningbouw en landbouw- en industriële vervuiling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!