Thailand heeft een natuurlijk koolzuurhoudende bron in Kanchanaburi ontdekt

~NIET SPUGEN IN DE BRON WAARUIT JE DRINKT~
(Verloochen je afkomst niet)

KANCHANABURI:- Het Thaise ministerie van Grondwaterbronnen heeft een ondergrondse, sterk koolzuurhoudende en drinkbare waterbron in de provincie Kanchanaburi ontdekt

De directeur-generaal van de afdeling, Sakda Wichiensilp, zei dat dit de eerste in zijn soort is die in Thailand is ontdekt.  Hij zei dat het bruisende water zelfs een beetje zoet smaakt.

Dr koolzuurhoudende waterbron werd tijdens de zoektocht naar ondergrondse watervoorraden voor boeren in de omgeving ontdekt.

Deze bron met het koolzuurhoudende water is de derde bron in het district Laokwan is ontdekt en zo op een diepte van 303 meter ontspringen.

Het water spuit momenteel met een snelheid van ongeveer 50 kubieke meter per uur tot zo’n 1,8 meter boven het oppervlak.

Khun Sakda verklaarde dat het koolzuurhoudende water door de lagen mineraalrijke kalksteen wordt gevormd

De afdeling is van plan nog zes putten te boren en zullen het gebied tot grondwaterreserve verklaren om boringen in de particuliere sector te voorkomen, die verontreiniging kunnen veroorzaken.

Khun Sakda maakte verder bekend dat hij verwacht dat elk bron meer dan 500 miljoen kubieke meter zal opleveren, wat de mensen in 11 dorpen en 480 hectare landbouwgrond in het Huay-Krachao-district, dat vaak wordt getroffen door ernstige periodes van droogte, van water zal voorzien.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Vertaling: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!