Na de inbeslagname van honderden gokautomaten in Khon Kaen vorige maand is de lokale gokkoning “Long Joo” in Rayong gearresteerd

~OP HET VERKEERDE PAARD GEWED HEBBEN~
(De verkeerde keuze gemaakt hebben)

RAYONG:- Khun Somchai Jutikitdecha alias “Long Joo”, welke door sommigen in de Thaise media ‘de gokkoning van het Oosten’ genoemd, werd gisteren in het hoofddistrict van de provincie Rayong gearresteerd, de arrestatie kwam tot stand na een uitgebreid onderzoek naar de inbeslagname van honderden  illegale fruitmachines.

De inval volgt op de arrestatie van een groep van vijf vrachtwagenchauffeurs die vorige maand naar verluidt gokautomaten naar de noordoostelijk gelegen stad Khon Kaen smokkelden.  Het uitgebreide onderzoek leidde tot het huiszoekingsbevel van een verdacht verlaten pakhuis in Khon Kaen, waar in totaal 418 illegale gokautomaten werden ontdekt.

Het onderzoek bracht ook aan het licht dat de leden van de vermeende smokkelgroep meer dan 10 miljoen baht in omloop hadden op hun bankrekeningen.  Ze zouden naar verluidt het geldbedrag omwisselen in tokens en illegaal gokken.  De recherche verzamelden vervolgens bewijs voordat ze de goedkeuring van een arrestatiebevel door de rechtbank vroegen.

In de oostelijke provincies werden vijf verdachten opgepakt en werden tien verdachte gebieden doorzocht, waaronder het huis van Long Joo.  Long Joo werd gearresteerd op grond van het arrestatiebevel van de de rechtbank van Rayong.

Een totaal van 9 eigendomsbewijzen, 10 bankrekeningen, een gokautomaat, 5 zakken met gokfiches, een kluis, een mobiele telefoon, een notitieboekje en drugsparafernalia werden naar verluidt bij hem in beslag genomen.

De 56-jarige verdachte werd aanvankelijk beschuldigd van het hosten van een illegaal goknetwerk, het gezamenlijk smokkelen van gokautomaten en het zonder toestemming bezitten van gokgerelateerde eigendommen.

Long Joo wordt nu vastgehouden op het politiebureau van Rayong voor verder verhoor.  Volgens de lokale politie heeft hij naar verluidt alle aanklachten tegen hem ontkend en heeft hij verklaard dat hij onschuldig is.

UPDATE: de verdachte kreeg gisteravond borgtocht van 200.000 baht en heeft ermee ingestemd een elektronische enkelband te dragen voorafgaand aan een aanstaande verschijning voor de rechtbank.  Hij blijft zijn schuld ontkennen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The PattayaNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!