Thailand handhaaft verbod op Pornhub en andere ‘adult’ websites

~IEMAND UIT HET ZADEL WIPPEN~
(Iemand ontslaan of uit zijn functie zetten)

BANGKOK:- De Thaise regering heeft vanavond via de waarnemend minister van Digitale Economie en Samenleving (DES) bevestigd dat de populaire pornowebsite Pornhub in Thailand geblokkeerd blijft, met als reden dat de website een slecht moraal aanmoedigt en jongeren op een negatieve manier kan beïnvloeden, aldus de Thaise regering.

Itthipol Khunplume, waarnemend minister van Digitale Economie en Samenleving en huidig ​​minister van Cultuur (die voorheen burgemeester was van Pattaya, en naar verluidt veel adult entertainment-georiënteerde bedrijven heeft), legde de verklaring af aan de Associated Thai Press.

Hij verklaarde dat het besluit dat was genomen door de vorige minister van DES, (die zijn post verloor vanwege gerechtelijke kwesties) zou worden gehandhaafd. Deze beslissing treft ook velen honderden andere prominente ‘adult’ websites, die volgens de Thaise regering “obsceen” zijn en in strijd zijn met de “goede zeden” en eveneens zijn geblokkeerd.

Pornhub is slechts een van de 190 websites was die in November 2020 werden geblokkeerd. Het ministerie verklaarde toen dat veel bezorgde ouders en monniken willen dat Thailand een getrouw boeddhistisch land is met hoge normen, waarden en moraal.

Het eerdere besluit om de website te blokkeren leidde tot protesten tegen de Thaise regering, waarbij demonstranten aangaven dat het bekijken van ‘adult’ websites iemand persoonlijke keuze en recht is. Maar de Minister zei vorig jaar al dat protesten tegen het besluit niets zouden veranderen en het ministerie de wet zou handhaven.

Hij wees ook op andere landen die de website hebben verboden en verwees naar de beschuldigingen van diverse organisaties die menen dat Pornhub e.d. websites, vrouwenuitbuiting en mishandeling bevorderen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Pattaya News

2 gedachten aan “Thailand handhaaft verbod op Pornhub en andere ‘adult’ websites”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!