Thailand genoodzaakt om 8 nationale parken in het noorden te sluiten om bosbranden te voorkomen

NOORD-THAILAND:- Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu neemt definitieve maatregelen om bosbranden in het noorden te voorkomen nadat satellietbeelden hebben aangetoond dat bijna 80% van de hotspots zich in bossen bevonden.

De afdeling Pollution Control van het ministerie liet weten dat het Ontwikkelingsbureau voor geo-informatica en ruimtetechnologie gemeld had dat 77% van de hotspots in het noorden in bosgebieden lag, 18% in landbouwgebieden en 5% in stadsgebieden.

“Deze hotspots worden veroorzaakt door bosbranden, het verbranden van afval of struikgewas op de boerderij”, zo verklaarde khun Pinsak Suraswadi, de directeur-generaal van de afdeling.

“Het ministerie heeft er bij lokale autoriteiten in 17 provincies in het noorden op aangedrongen om uit te kijken naar brand en het verbranden van dingen te verbieden, wat een belangrijke oorzaak is van PM2.5-vervuiling.”

PM2.5 verwijst naar stofdeeltjes met een diameter van 2,5 micrometer of kleiner die gemakkelijk kunnen worden ingeademd.  Langdurige blootstelling aan dergelijke fijne deeltjes is in verband gebracht met veel chronische ziekten, waaronder acute long- en hartproblemen.

Khun Pinsak zei verder dat zijn ministerie, het departement van Nationale parken, afdeling fauna en flora heeft opgedragen om te overwegen om nationale parken die het risico lopen op bosbranden tijdelijk te sluiten en om meer patrouilles uit te voeren voor de veiligheid van mensen.

 Tot nu toe zijn acht nationale parken en natuurreservaten in het noorden bevolen te sluiten, namelijk Lum Nam Pai in Mae Hong Son, Pha Daeng, Op Luang en Omkoi in Chiang Mai, Tham Pha Thai in Lampang, Mae Ping in Lamphun, Si Nan  in Nan en Mae Tuen in Tak.  Alleen bezoekerscentra op deze locaties blijven wel open, voegde hij eraan toe.

De smog-noodhulpteams van het ministerie in het noorden hebben te horen gekregen stand-by te staan ​​en de situatie nauwlettend in de gaten te houden.  Ambtenaren kregen te horen dat ze de laatste updates en voorspellingen van de Thaise Meteorologische Dienst, de Air4Thai-website en -applicatie moesten volgen en de situatie om de drie dagen moesten evalueren.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!