Thailand geniet weinig vertrouwen bij buitenlandse bedrijven

~VERTROUWEN KOMT TE VOET EN GAAT TE PAARD~
(Vertrouwen wint men langzaam, maar kan men vlug verliezen)

BANGKOK:- Het sentiment onder buitenlandse bedrijven die actief zijn in Thailand blijft relatief laag, waarbij stijgende werkloosheid, krappe liquiditeit, de politieke stabiliteit van het land en de economische vooruitzichten de belangrijkste zorgen zijn.  

Volgens het Vertrouwensindex buitenlandse zaken(FBCI), dat het sentiment van buitenlandse bedrijven in Thailand meet, welke door de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel (UTCC) geïnformeerd wordt, was het vertrouwen van buitenlandse bedrijven in het vierde kwartaal van vorig jaar slechts 29, 8 op een schaal van 100 punten. 

Voor de index werden 119 bedrijven uit 30 buitenlandse kamers van koophandel die in Thailand actief zijn, ondervraagd over twee hoofdgebieden: de Thaise economie en hun eigen ondernemersvertrouwen.  

Er zijn 40 kamers van koophandel in het buitenland in Thailand, die in totaal 8.470 bedrijven vertegenwoordigen.  

Volgens Thanavath Phonvichai, president van de UTCC, was het vertrouwen van buitenlandse bedrijven in de economie van het land als geheel en in hun eigen bedrijf laag, respectievelijk 27,6 en 32,1 punten.  

“De buitenlandse bedrijven zouden zich ook zorgen maken over de economische vooruitzichten van Thailand, de ingewikkelde regelgeving voor zakendoen in Thailand en het vermogen van de regering om de nieuwe golf van infecties het hoofd te bieden”, aldus Khun Thanavath.  

Zodat deze bedrijven bezorgd blijven over hun dalende omzet als gevolg van lagere vraag en aanbod, hogere transportkosten als gevolg van de pandemie, krappe financiële liquiditeit, de onverminderde verspreiding van Covid-19 en escalerende antiregering-demonstraties.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photoshop 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: 

Eén gedachte over “Thailand geniet weinig vertrouwen bij buitenlandse bedrijven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!