Thailand gaat na maart de kookgasprijs geleidelijk verhogen

BANGKOK:- Het ministerie van Energie heeft zijn plan bekendgemaakt om de prijs van kookgas of vloeibaar petroleumgas (LPG) na maart te gaan verhogen.  Het verzekerde echter dat de stijging geleidelijk zal verlopen met een snelheid van 1 baht per kg.

Khun Kulit Sombatsiri, de secretaris van het ministerie van Energie, legde uit dat de verhoging noodzakelijk is omdat het overheidssubsidieprogramma dat de prijs van diesel op 30 baht per liter en LPG op 318 baht per cilinder van 15 kg begrenst, dat op 31 maart afloopt.  Oil Fund heeft het initiatief gesubsidieerd.

Kulit voegde er ook aan toe dat er twee prijsaanpassingen zullen zijn voor LPG.  De eerste zou de prijs verhogen tot 333 baht per cilinder, in een stijging van 15 baht, terwijl de tweede aanpassing een verhoging zou brengen tot 363 baht per LPG-cilinder.

Bovendien benadrukte Kulit dat het ministerie van Energie de benarde situatie van mensen niet negeert en sinds maart 2020 heeft ingegrepen om de kookgasprijzen te reguleren. Hij zei ook dat de regering sindsdien 25 miljard baht uit het fonds had uitgegeven om de markttarieven te verlagen.  De werkelijke prijs van LPG is momenteel 432 baht per cilinder van 15 kilogram.

De aanpassingen zullen naar verwachting het fonds helpen om tussen de 270 en 280 miljoen baht per maand aan uitgaven te besparen.

De secretaris merkte ook op dat 13,5 miljoen houders van een bijstandskaart nog steeds in aanmerking komen voor de korting van 45 baht op 15 kg LPG-flessen.  De korting, evenals andere voordelen die verband houden met het staatshulpprogramma, zijn beschikbaar tot eind april.  (NNT)

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

2 gedachten aan “Thailand gaat na maart de kookgasprijs geleidelijk verhogen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!