Thailand gaat mogelijk gratis Covid-vaccins aan migrerende werknemers geven

~WAT HET ZWAARST IS, MOET HET ZWAARST WEGEN~
(Wat het belangrijkste is moet het eerste gebeuren)

BANGKOK:- De Thaise regering wil gratis Covid-19-vaccins aanbieden aan arbeidsmigranten die onder het nationale socialezekerheidsprogramma vallen.  Het Thaise ministerie van Arbeid is van plan om dit met het Social Security Board te gaan bespreken.

Indien goedgekeurd, zouden meer dan 2,3 miljoen migrerende werknemers gratis worden ingeënt, wat ongeveer 3 miljard baht gaat kosten. De minister van Arbeid zegt dat migrerende handarbeiders van vitaal belang zijn voor de Thaise industrie en de economie en dat ze daarom niet buiten het vaccinatieprogramma mogen worden gelaten.

Medisch personeel in de frontlinie, mensen die in nauw contact hebben gewerkt met de geïnfecteerden, ouderen, mensen die lijden aan aangeboren ziekten en mensen in gebieden met een hoog risico, moeten de eerste ontvangers zijn van de vaccins, welke van Sinovac of Astrazeneca kunnen zijn.  Nadat de risicogroepen zijn ingeënt, zal het grote publiek volgen met enkele toeristische gebieden om expatbewoners te zien die worden opgenomen in het vaccinatieprogramma.

Het ministerie van Arbeid is ook van plan om een ​​ziekenhuis op te richten dat uitsluitend bestemd is voor mensen die onder het socialezekerheidsprogramma vallen, evenals een socialezekerheidsbank om mensen te helpen die onder het socialezekerheidsprogramma vallen.

De stap om migrerende werknemers te dekken komt nadat Thailand ten minste 7 grenzen met het buurland Myanmar sloot, aangezien naar verwachting duizenden Birmese mensen naar Thailand zullen vluchten na de militaire staatsgreep in Myanmar.  De chef van de Thaise immigratiepolitie schat dat ongeveer 400.000 Birmese migranten Thailand willen binnenkomen.  Hij zegt dat de premie voor mensenhandelaars is gestegen als gevolg van de politieke situatie in Myanmar.

Ondertussen zijn veel Illegale migranten in Thailand zijn beschuldigd van het verspreiden van het Covid-virus, aangezien velen naar verluidt het land zijn binnengeslopen.  Zij omzeilden verplichte quarantaines en testen.  Ten minste 33 politieagenten en andere overheidsfunctionarissen werden onderzocht vanwege hun rol in de illegale smokkel van arbeidsmigranten naar Thailand.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!