Thailand gaat gestaag verder met het bedenken van plannen voor de voor heropening van toeristische gebieden

~BEZINT EER GE BEGINT~
(Denk diep na vooraleer te handelen)

BANGKOK:- De Thaise regering heeft laten weten dat ze doorgaan met de plannen om vanaf oktober van dit jaar af te zien van de huidige verplichte quarantaine voor gevaccineerde bezoekers van Bangkok en 5 andere belangrijke toeristische bestemmingen, dit in een poging om de gehavende toeristenindustrie van het land opnieuw leven in te blazen.

Dr. Traisulee Traisoranakul van de CCSA zegt dat de nieuwe maatregelen vanaf 1 oktober gemakkelijker toegang zullen bieden tot de belangrijkste toeristische locaties zoals Pattaya, Phang Nga, Koh Samui, Krabi en Bangkok.

Het toerisme in Phuket en de overheidsfunctionarissen beweren ook dat ze zich voorbereiden om zich binnen 7 weken open te stellen voor gevaccineerde reizigers, in het zgn. “sandbox’ project.  De positieve stappen voorwaarts kwamen op hetzelfde moment dat lokale functionarissen een verplichte quarantaineperiode van 14 dagen aankondigden voor bezoekers van buiten de provincie, beginnend op 14 mei, ter vervanging van de snelle antigeentest.  

De quarantaineperiode zou gelden voor alle aankomsten die niet volledig waren gevaccineerd of die in de afgelopen 72 uur een negatieve PCR Covid-test zouden kunnen geven.

De ‘quarantaine verplichting’ is de belangrijkste wijziging in het nieuwe heropeningsbeleid van Thailand, maar het valt nog te bezien welk papierwerk of de huidige beperkingen van kracht blijven – er is vooralsnog niets aangekondigd.  De vragen wie er zal komen of wat er voor hen open blijft staan ​​om van te genieten als ze aankomen, blijven nog steeds bestaan.

Ondertussen herhaalde de minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn, deze week dat het eiland géén nieuwe infecties mag hebben voordat een quarantainevrije heropening zou kunnen plaatsvinden, wat bijdraagt ​​aan de eerdere bepaling dat 70% van de eilandbevolking gevaccineerd zou moeten zijn, op dit moment is slechts 22% van de bevolking van Phuket gevaccineerd, maar de komende week vindt een nieuwe registratieronde plaats.  

Phuket loopt in dit stadium ver voor op de rest van Thailand met het aantal vaccinaties.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Thailand gaat gestaag verder met het bedenken van plannen voor de voor heropening van toeristische gebieden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!