Thailand gaat de openingstijden voor s’lands horeca versoepelen

BANGKOK:- De minister van Toerisme en Sport is van plan nieuwe openingstijden voor uitgaansgelegenheden voor te stellen, zodat deze tot 4 uur ’s ochtends open kunnen blijven om het toerisme tijdens het komende hoogseizoen een oppepper te geven.

De minister van Toerisme en Sport, khun Phiphat Ratchakitprakarn, zei dat de ruimere openingstijden voor op toeristen gerichte economische zones bedoeld zijn om ontevredenheid onder lokale gemeenschappen te voorkomen.

“Mijn ministerie heeft elke provinciegouverneur al gevraagd om de economische en sociale gevolgen en de noodzaak om de openingstijden te verruimen”, zo verklaarde minister Phiphat.

Hij zei dat niet elk gebied in een provincie deze maatregel zou mogen nemen, aangezien de overheid zich alleen richt op gebieden die voornamelijk gericht zijn op internationale toeristen.

De gebieden Thong Lor en Ekamai in Bangkok kunnen bijvoorbeeld niet worden opgenomen omdat deze gebieden populairder zijn bij Thaise uitgaanders, maar Khao San Road zou kunnen worden opgenomen omdat het een bekend centrum is voor buitenlandse reizigers.

In Phuket kunnen bepaalde gebieden, zoals Soi Bangla, dat al bekend staat om zijn nachtleven, profiteren van de verlengde openingstijden.

Phiphat zei dat Thailand nog steeds hard moet werken om van oktober tot december 1,5 miljoen toeristen per maand aan te trekken, een stijging van 50% ten opzichte van het huidige aantal van 1 miljoen toeristen per maand.

Hij verklaarde dat hij deze agenda tijdens de vergadering van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) in september zal voorstellen! zodra de Apec Tourism Ministers Meeting in 2022, die op 14-20 augustus zal worden gehouden, is afgelopen.

Phiphat zei dat de bijeenkomst van de Apec-ministers van Toerisme zal worden georganiseerd onder het concept van “Regeneratief toerisme”, dat zich richt op duurzaam toerismeherstel.

De bijeenkomst zal worden bijgewoond door ministers van toerisme uit 21 landen en economische zones, met minstens 300 deelnemers.

Naast de ministeriële bijeenkomst zal het Ministerie van Toerisme ook een academisch seminar en een onderzoeksreis naar Talad Not in Charoen Krung en Sampran District in Nakhon Pathom houden om het bio-circulaire-groene (BCG) economische model te introduceren.

De duurzame recreatie richt zich op de impact van toerisme op het milieu, cultuur en folklore, en identificeert methoden om vraag en aanbod op elk van deze gebieden in evenwicht te brengen.

Khun Phiphat zei dat Thailand volgend jaar voor het eerst koolstofarme reisbestemmingen zal introduceren.

De eilanden Khao Lak en Koh Kho Khao in Phangnga dienen als proefproject, aangezien de Prince of Songkla Universiteit een haalbaarheidsstudie over dit project uitvoert.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!