Thailand gaat de import-export van nep goederen aanpakken

BANGKOK:- Het kabinet heeft gisteren een wetswijziging goedgekeurd die de import-export van illegale producten verbiedt, de laatste stap van een hardhandig optreden tegen de beruchte Thaise markt voor namaakgoederen.

De wijziging, voorgesteld door het ministerie van Handel, zal de preventie van inbreuk op intellectueel eigendom aan de grens gaan versterken en de Thaise wetgeving in overeenstemming brengen met de Trade-Related Intellectual Property Rights Agreement (TRIPS) en het Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), zo maakte de regeringswoordvoerder khun  Rachada Dhnadirek bekend.

Het ontwerp van de ministeriële regeling heeft twee kerndoelen:

A) Het duidt producten aan die inbreuk maken op handelsmerken en verbiedt hun export, import en doorvoer door het Koninkrijk.
B) Het vereist ook dat handelaren handelsmerk- of copyrightgegevens melden aan de douane om inspectie van verdachte goederen mogelijk te maken.

Door het harde optreden van de regering tegen namaakgoederen werd het Koninkrijk in 2020 van de Amerikaanse Notorious Markets List verwijderd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!