Het Ministerie van Toerisme in Thailand bekijkt naar sandbox-schema’s voor andere toeristeneilanden

BANGKOK:- In een poging om een ​​daling van het aantal toeristen na de tijdelijke opschorting van de Test & Go-regeling aan te pakken, zal het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport komenden vrijdag het voorstel lanceren om andere eilanden te heropenen in het kader van de sandbox-regeling.

“We hebben een nieuwe campagne nodig om buitenlanders aan te trekken die Thailand niet kunnen binnenkomen onder het Test & Go-programma tot ten minste volgende maand”, zo maakte de  minister van Toerisme en Sport, khun Pipat Ratchakitprakan, bekend.

 Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, zal het Test & Go-schema eind januari evalueren nadat het op 21 december was opgeschort om de verspreiding van de zeer overdraagbare Omicron-variant in te dammen.

Dankzij het Test & Go-schema kunnen volledig gevaccineerde reizigers Thailand binnenkomen zonder in quarantaine te hoeven en de CCSA zou de schorsing opnieuw kunnen evalueren.

Deze week maakte de CCSA bekend dat buitenlanders die zich voor de regeling hadden aangemeld, het land vóór 10 januari moesten binnenkomen. Daarna kunnen zij zich inschrijven onder de Phuket Sandbox-regeling of gebruikmaken van alternatieve quarantainediensten (AQ).

 “We hebben voor de voorgestelde regeling enkele eilanden gekozen omdat ze beperkte toegang hebben, wat het gemakkelijker maakt om gevallen in te dammen voor het geval er infectieclusters uitbreken”, aldus Pipat.  “In eerste instantie zullen eilanden in vijf provincies hun eigen sandbox-programma’s lanceren, met een mogelijkheid om aan te sluiten op het bestaande Phuket-sandbox-programma.”

 De eilanden die worden overwogen zijn:

• Surat Thani’s Koh Samui, Koh Pha-ngan en Koh Tao
• Chonburi’s Koh Larn
• Rayong’s Koh Samet
• Trat’s Koh Chang en Koh Kut
• Krabi’s Phi Phi-eilanden

“In het kader van het sandbox-schema mogen gevaccineerde reizigers die negatief testen op Covid-19 op verzegelde routes naar geselecteerde attracties reizen, zonder in quarantaine te hoeven gaan”, voegde Pipat eraan toe.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie ook schat dat er in 2022 tot 15 miljoen toeristen naar Thailand zullen komen, op basis van verschillende factoren, waaronder de pandemische situatie, de beschikbaarheid van het Test & Go-schema en het overheidsbeleid in de doelmarkten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!