Thailand gaat 5e golf van Covid binnen, waarschuwen experts

BANGKOK:- Volgens experts in Thailand heeft het land nu officieel te maken met een vijfde golf van Covid19 infecties, dit met een recordaantal voorspelde dagelijkse gevallen.

Het hoofd van de afdeling Medische Diensten, Dr. Somsak Ankasil, kondigde  de nieuwe fase van de epidemie aan na gesprekken met het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie, het NIDA.

Het Thaise Departement van Ziektebestrijding schat dat de laatste golf in het ergste geval een recordbrekende 30.000 nieuwe gevallen per dag zou kunnen opleveren.

Dergelijke niveaus van door Omicron gevoede infecties zouden de ziekenhuiscapaciteit te boven gaan, die 52.300 bedden in het hele land en 25.828 in het grootstedelijke Bangkok bedraagt, zo meent een hoofd van medische dienst.

Terwijl in dezelfde Thaise krant “The Nation” het bericht verscheen, notabene van dezelfde dokter dat er voldoende bedden in Thailand beschikbaar zouden zijn, maar dat terzijde.

Een toename van het aantal gevallen zou leiden tot een omschakeling naar thuisisolatie (HI) en gemeenschapsisolatie (CI) als de eerste behandelingslijn.  Alleen ernstige gevallen zouden dan naar ziekenhuizen worden gestuurd, zo zei dr. Somsak.

Hij voorspelde ook een hoog besmettingspercentage bij kinderen, van wie de meesten niet zijn gevaccineerd.  De meeste geïnfecteerde kinderen zouden echter aan ernstige symptomen ontsnappen, tenzij ze een onderliggende ziekte hadden, voegde hij eraan toe.

De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) bereidt Community Isolation-bedden voor kinderen en gezinnen in zes zones voor, met ten minste 50 bedden per locatie.

Somsak deed ook een beroep op het Queen Sirikit National Institute of Child Health om voorraden antiviraal favipiravir voor te bereiden voor de behandeling van kinderen in het hele land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!