Thailand dringt bij verschillende landen aan op visumvrije  aankomsten 

BANGKOK:- Premier Srettha Thavisin van Thailand heeft het kabinet medegedeeld dat hij zich inzet voor een veel krachtiger Thais paspoort waarmee houders veel meer landen kunnen binnenkomen dan de 34 landen die momenteel geen voorafgaand visum of visum bij aankomst vereisen. 

Thailand heeft onlangs zijn visumvrije toegangsbeleid uitgebreid naar verschillende landen, waaronder China, Rusland en India. Khun Srettha is bijzonder blij met de Thais-Chinese overeenkomst, die toeristen permanent visumvrij reizen in beide richtingen mogelijk maakt.

De Vice-president van de vereniging van Thaise reisbureaus, Khun Phumiphiphat Meesamran, vertelde de Bangkok Post dat de Thaise regering nu moet aandringen op visumvrijstelling voor Thaise staatsburgers bij Europese landen, Groot-Brittannië, de VS en Australië, maar ook België en Nederland, die Thais geen visumvrije toegang toestaan, hoewel hun staatsburgers zijn gedurende 30 dagen vrijgesteld van visumplicht en deze periode kan eenvoudig met nog een maand worden verlengd bij het plaatselijke Thaise immigratiekantoor. 

Khun Phumiphiphat merkte op dat visumvrije toegang in beide richtingen het toerisme en de economische groei zou bevorderen.

Het belangrijkste obstakel voor visumvrije toegang tot westerse landen is de overtuiging dat Thais in de verleiding kunnen komen hun verblijf te verlengen of zich zelfs te vestigen als ze niet over de benodigde documentatie beschikken. 

Deze landen benadrukken momenteel dat Thaise aanvragers goede redenen hebben om naar huis terug te keren, zoals: B. Eigendom van onroerend goed, bewijs van aanzienlijke werkgelegenheid of andere vormen van rijkdom. Hij voegde eraan toe dat het veiligheidsprobleem in gevaar zou kunnen komen door de algemene afschaffing van de visumplicht.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!