Thailand dringt aan op het gebruik van het openbaar vervoer om kosten te besparen, aangezien de brandstofprijs niet daalt

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Financiën maakte bekend dat het de accijns op benzylbrandstof niet zal worden verlaagt, omdat het ministerie al enorme bedragen heeft uitgegeven aan het op peil houden van de energieprijs.

De vice-minister van Financiën, Khun Santi Promphat zei dat de stijgende brandstofkosten op korte termijn nog steeds een probleem zal vormen en dat het voor het ministerie te vroeg is om te overwegen de accijnzen op benzylbrandstof te verlagen.

Voor wat diesel betreft, zei hij dat het Oliefonds ervoor moet zorgen dat de prijs niet stijgt.

Ondertussen zei Santi dat hij niet denkt dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zal uitbreiden omdat supermachten zoals de VS, de EU en China proberen dat te voorkomen.

In de tussentijd, zei hij, kunnen Thais het openbaar vervoer gebruiken om hun dagelijkse uitgaven te verminderen en het energieverbruik te verminderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!