THAILAND | Boosterprikken zijn nodig voor een hoge immuniteit met een interval van zes maanden

BANGKOK:- Volgens de bekende Thaise viroloog Yong, is een interval van zes maanden tussen eerste vaccinatie nodig om een zgn.boostervaccinatie te krijgen die een hoge immuniteit tegen het Covid19 virus bewerkstelligd.

“Volledig gevaccineerd” zijn zou betekenen dat zowel “prime” als “booster” vaccinaties nodig zijn, met een periode van ten minste zes maanden voor de boosterprik, zo schreef deskundige viroloog dr. Yong Poovorawan woensdag in een Facebook-bericht.

In het bericht stond dat Covid-19-vaccinaties vergelijkbaar zijn met die voor andere ziekten.  Om het vaccinatieproces te voltooien, moet de ontvanger de eerste twee prime-doses ten minste zes maanden vóór de boosterprik krijgen om een ​​hoog immuniteitsniveau te hebben.

De booster-injectie kan drie maanden na de eerste twee prikken worden toegediend, maar de mate van stimulatie van het immuunsysteem zal lager zijn dan de periode van zes maanden.

Dr. Yong voegde eraan toe dat een langere tijdsperiode tussen de prime- en booster-shots een betere immuniteit betekent.  Maar dit mag niet langer zijn dan 24 maanden, omdat de ontvanger mogelijk door het virus wordt geïnfecteerd voordat hij “volledig” wordt gevaccineerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook  
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Facebook  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!