Thailand biedt de buitenlandse toeristen in Bangkok, Chonburi, Chiang Mai en Phuket gratis covid19 testen en vaccinaties aan

BANGKOK:- De minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul heeft aangekondigd dat Thailand gratis Covid19testen en vaccinaties aan buitenlandse toeristen zal aanbieden.

Volgens Khun Anutin zullen de Covid19 vaccinaties op vrijwillige basis op bepaalde locaties in Bangkok, Chiang Mai, Chonburi (Pattaya) en Phuket worden aangeboden.

De Thaise gezondheidsdienst, het DDC, had eerder bevestigd dat er momenteel meer dan 20 miljoen doses vaccin voor Thais en buitenlandse bezoekers beschikbaar zijn.

Anutin wees er echter op dat reizigers uit China en India voor vertrek een negatieve Covid19 test moeten hebben en een medische verzekering moeten hebben met een dekking van ten minste € 9400.-  om mogelijke behandelingskosten te dekken.  

Naast de beschikbaarheid van Covid19 vaccins zullen er volgens de overheid RT-PCR-testen worden uitgevoerd bij bezoekers met luchtwegklachten om eventuele infecties op te sporen.  Degenen met onderliggende medische aandoeningen en degenen van wie het immuunsysteem is aangetast als gevolg van ziekte of behandeling, zijn ook gewaarschuwd om extra voorzorgsmaatregelen te nemen in Thailand. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!